af Autentical-ekspert Michael Madsen

 

Tip 1) Undgå turistmasserne

Turismen tager om sig og alle seværdigheder er efterhånden overrendt, hvilket tager glæden ved oplevelsen fra én. Man kan aldrig helt undgå turister – og der er også visse seværdigheder man ikke skal misse på trods af de voldsomme turistmasser. Men der er ingen grund til at bo på et turisthotel lige i heksekedelen når der få hundrede meter væk ligger unikke, autentiske indkvarteringsmuligheder med mulighed for at komme til at opleve den ægte vare også.

 

Tip 2) Bestil indgangsbilletter lang tid i forvejen

Alle seværdigheder har online billetbestilling og der er ikke længere steder hvor man bare kan købe billetter ved indgangen – i hvert fald ikke uden at stå minimum 45 minuter i kø. Én ting er at besøge en seværdighed der er fyldt med turister, men noget helt andet er at blive intime med dem allesammen i en varm kø hvor man virkeligt får sin tålmodighed afprøvet… Alle billetter bør være købt og betalt minimum 1 måned før – og helst flere måneder i forvejen – for at være sikker på at kunne få billet – uden at stå i kø.

 

Tip 3) Vælg nogle få baser og kør ud derfra

Det dummeste man kan gøre at at køre fra by til by og tage én overnatning hvert sted. Så er man i hvert fald 100% sikker på ikke at få andet en turister og overfyldte seværdigheder at se. Bliv aldig mindre end 3 nætter på samme sted – og helst en hel uge. Langt de fleste oplevelser, byer og seværdigheder kan nås fra centralt placerede ‘baser’ – altså et dejligt sted at bo der giver mulighed for såvel store seværdigheder som for de små og uventede oplevelser. Tag f.eks. en uge midt i Andalsien samt en uge ved Atlanterhavet – herfra kan det meste af Andalusien let opleves.

Tip 4) Undgå at spilde tiden på kørsel, parkering og finde vej

I spilder allerede en masse tid af jeres på rejsen frem og tilbage. Hvis I så også skal pakke sammen hver eneste – eller hveranden – dag for at køre videre, lede efter hotellet, fare vild, slås med at få parkering og slæbe baggagen frem, så spilder I hele ferien… Lad i stedet baggagen stå og oplev området i stedet for – og vend ‘hjem’ til jeres velkendte base til afstresset ferie – det er så meget mere værd.

Tip 5) Besøg også ukendte steder uden seværdigheder

Planlæg højst store seværdigheder og kendte byer til halvdelen af dagene. Tillad jer så at besøge intetsigende byer og steder der ikke er nævnt i guidebøgerne – det er ofte her de gode oplevelser ligger. Og det er her man kan opleve det autentiske – uden turistmasser, souvenirs og turistsælgere. Det giver nogle fantastiske Aha-oplevelser og er ret berigende.

 

3 skønne steder at bo i centralt i Andalusien:

Casa Rural Aire
Husk at I fandt den på Autentical! Book den på

Booking.com

Apartamentos La Laguna
Husk at I fandt den på Autentical! Book den på

Booking.com

Finca El Arpa

Book den her på

Autentical

Flere unikke boliger