af Autentical-ekspert Michael Madsen

 

“Den Spanske Trappe” er adgangen til den spektakulære udsigt og en autentisk oplevelse af Gibraltar – uden at vælte over alle turisterne.

Det er naturligvis en kuriositet at der ligger en lille del af Storbritanien med landgrænse til Spanien. Og det er da meget sjovt at se, selvom Gibraltar i sig selv ikke er den helt store seværdighed – og bestemt ikke noget man absolut skal se. Udover kuriøsiteten er det primært udsigten fra den høje klippe der er seværdigheden – en udsigt man desværre ikke kommer udenom at dele med flere hundrede andre turister.

aberne på Gibraltar

Man skal igennem grænsen fra nabobyen La Línea de la Concepción – med både told- og paskontrol. Heldigvis er grænsen nu blevet hurtig og problemfri – modsat de lange køer her tidligere var – så det er ingen problem at tage bilen med over. Og der kan parkeres i et stort parkeringshus lige efter at have passeret lufthavnens landingsbane. Ved første indtryk er her grimt, slidt, beskidt og der er masser af trafik- og byggelarm. Det er heldigvis kun indtil man kommer frem til den gamle bymur og gågadezonerne.

Det er udsigten oppe fra klippen der gør besøget værd. Den kan nås til fods, med svævebane, med bus eller med taxi.

Det komfortable valg er en taxi delt med op til 8 personer – det koster 35 EUR/person inkl. indgange. Taxierne kører alle en fastlagt rute til de traditionelle seværdigheder og udsigtspunkter, hvilket betyder at der holder 15-20 taxier på stribe og venter på at en tilsvarende hob af turister bevæger sig frem. Det er forholdsvis godt organiseret, men man føler sig på ingen måde alene med naturen eller med aberne – der er turister overalt!

Gibraltar Klippe

De oficielle turbusser rummer ca. 25 passagerer og er naturligvis noget billigere. Problematikken er dog den samme; at 8-12 turbusser samler sig ved seværdighederne og dermed føler man sig hurtigt som en del af en velsmurt turistmaskine.

Med svævebanen (også kaldet kabelbanen) oplever man først at stå i kø, siden at stå proppet som sild i en tønde og til sidst at blive sat af samme sted som hundredevis af andre turister. Hvis man vælger svævebanen skal det være for at kunne gå rund oppe på klippen uden at have brugt alt sit krudt på turen derop – en mulighed man ikke har med hverken taxier eller turbusser.

Endeligt er der “Den Spanske Trappe”. En ældgammel trappe bygget af spanierne inden briterne kom til øen og med meget ujævne og forskelligartede trin. Taxichaufførerne advarer imod trappen – det er klart, for den betyder jo mistet indtjening for dem. Den Spanske Trappe giver nok den bedste naturoplevelse og en autentisk oplevelse af Gibraltar – men den kræver naturlvis god fysik. Og så skal man fortsat betale 15 EUR/person for indgang til nationalparken på klippen.

Gibraltar mit Sicht nach Afrika

Drypstenshulen, som er et af stoppene med taxi og turbus, er ikke et besøg værd – medmindre man aldrig har set en drypstenshule før. Gå i stedet efter udsigten – det gør ikke så meget hvis man kun ser den fra ét sted. Og så er aberne sjove at opleve – dem skal man nok få set uanset hvordan man kommer op på klippen.

Tilbage i byen finder man shoppinggaden, Main Street. Her er dyre butikker, nogle britisk pubs, en del spansk-agtige cafeterier/restauranter – og rigtigt mange turister. Tag en shepherd’s pie eller fish’n’chips på en pub og kom hurtigt videre. Tag f.eks. videre til den nærliggende boheme-by Tarifa, hvor der godt nok også er turister, men her gør det mindre fordi der er så mange fine restauranter, butikker, pladser og gader at opleve – her er der nemlig gjort noget ud af det!

autentisk oplevelse af Gibraltar

 

3 unikt indrettede steder at bo i Tarifa – ikke langt fra Gibraltar:

Room Tarifa
Husk at I fandt den på Autentical! Book den på

Booking.com

Arte Vida
Husk at I fandt den på Autentical! Book den på

Booking.com

Silos 19 Suites
Husk at I fandt den på Autentical! Book den på

Booking.com

Flere unikke boliger