af Autentical-ekspert Michael Madsen

 

Sierras Subbéticas er et beskyttet naturområde med bjerge og skov i den sydlige del af Córdoba-provinsen. Her er smuk natur og fine vandreruter – og så kan man have det hele for sig selv!

Blandt udlændinge er det et meget lidt kendt område og her er i det hele taget ikke mange mennesker. Kommer man i weekenden løber man ind i nogle lokale, der kommer ud fra byerne, for at nyde naturen, men kommer man en hverdag, er her fredeligt. Og det bedste er, at her slet ingen turister er.

Egentlige seværdigheder er der ikke, men alligevel er den lokale ‘ermita’ (kapel) på toppen af et af bjergene i Subbética en rigtig fin oplevelser. Ermitaen anvendes til de lokale ‘romería’, religiøs folkefest, hvor hele den nærliggende landsbys indbyggere valfarter hertil, for at hylde deres skytsengel, Jomfru Maria-figuren ‘Virgen de la Sierra’ i kapellet. Men når her ikke er ‘romería’, er her rigtigt fredfyldt og man kan nyde sin medbragte madpakke på picknik-bænkene med fantastisk udsigt udover naturparken.

Der er enkelte markerede vandreruter, f.eks. fra besøgscentret Santa Rita ved hovedvejen fra byen Cabra, som er en god tur opad bjerget til udsigtpunktet ‘Mirador de la Cabrera’ øverst. Turen er dejlig og kan anbefales – ikke mindst fordi man er helt alene i skoven uden hverken turister eller lokale. Husk dog at smøre jer ind i insektspray først, idet der er masser af generende småfluer i skoven.

Kør ellers blot en tur ad de små veje igennem naturområdet – og oplev det sparsomt beboede område med bjerge og smuk natur. En rigtig god oplevelse – ikke mindst fordi man har den helt for sig selv. I området findes også en af de gamle jernbanestrækninger, der nu er lavet til cykelstien ‘Via verde del Aceite’ – en skøn tur, hvis man lejer cykel.

På hjemturen sydpå tag evt. vejen ned over Iznajar – langs med Iznajar-søen. Et flot område med uendelige olivenmarker i alle retninger.

To komfortable steder at overnatte nær Sierras Subbéticas:

El Cortijillo (Luque/Zuheros). Husk at du fandt den på. Book den på

 

Booking.com

Sierra de Araceli (Lucena). Husk at du fandt den på. Book den på

 

Booking.com

Flere unikke boliger