af Autentical-ekspert Michael Madsen

 

 

Lige udenfor den lille hvide landsby El Burgo – ikke langt fra kysten ved Marbella og Fuengirola – går grusvejen “Carril del Dique” op langs med floden “Turón” – lige hvor hovedvejen krydser floden. Et par kilometer oppe ad grusvejen finder man stien ned til diget – en lille mur der har dæmmet flodens smeltevand op og skabet en utroligt smuk natur-pool inde imellem træerne – her er både sol, skygge og flot natur.

The natural pool near El Burgo

Naturpool nær El Burgo

Kommer man i en weekend – eller i august måned – er her fyldt med folk der søger ud fra byen for at blive kølet ned. Men kommer man på en hverdag udenfor spaniernes ferieperiode kan man være heldig at have det helt for sig selv. Og det er bare smukt!

Vandet er koldt, så man kan ikke bade i det så længe. Men børnene kan løbe rundt i det lave flodvand nedenfor diget mens I slapper af på flodbreden – så det er et helt perfekt for hele familien.

The path down to the natural pool

Stien ned til naturpoolen

Floden løber igennem naturparken Sierra de las Nieves, som udgør de højeste bjerge på den vestlige del af Costa del Sol – og tilbyder masser af dejlige naturoplevelser langs med de forskellige grusveje og stier. Kombiner f.eks. besøget ved natur-poolen med en vandretur ved den anden lille landsby Tolox, hvor der også er vandfald (medmindre der ikke er mere vand i floden).

Children playing in the low river water

Børnene leger i de lave flodvand

Fra kysten kan man lave en fin rundtur i egen bil; kør først op imod Coin, derefter til Tolox og El Burgo. Efter at have oplevet Sierra de las Nieves køres så over Ronda tilbage til kysten ved San Pedro de Alcántara.

Amazing nature in the Sierra de las Nieves natural park

Ufattelig flot natur i Sierra de las Nieves-naturparken

 

3 unikke steder at bo i nærheden af Sierra de las Nieves:

Castillo de Monda
Husk at I fandt den på Autentical! Book den på

Booking.com

B&B Cortijo La Pura
Husk at I fandt den på Autentical! Book den på

Booking.com

Finca El Arpa

Book den her på

Autentical