af Autentical-ekspert Michael Madsen

 

 

Landsbyen Grazalema er en af de hvide andalusiske landsbyer, beliggende i Cadiz-provinsen, men blot lidt nord for Ronda, som jo ligger i Malaga-provinsen. Det er en rigtig dejlig landsby; her er smukt og der er både skønne pladser med skygge, hyggelige små restauranter og flotte klippevægge i baggrunden.

Street in Grazalema village

Gade i landsbyen Grazalema

Det fantastiske naturområde i bjergene bag landsbyen er gjort til nationalpark og rummer utrolige klippeformationer, vandfald, slugter mellem klipperne, floder og en sø. Skønnere natur skal man lede længe efter. Det er derfor også et meget populært vandreområde, omend det langt fra er overrendt; men skal være uheldig for at møde ret mange mennesker her. Der er mange markerede vandreruter – og endnu flere hvis man søger online på f.eks. Wikiloc – så her kan man få rigtigt gode natur- og vandreoplevelser og samtidigt være stort set alene i området.

Restaurants on the central square

Restauranter på den central plads

Kom til Grazalema en hverdag i foråret eller efteråret. Start med en kaffe og en ‘bocadillo’ på pladsen i landsbyen, tag derefter afsted på vandretur i nationalparken og slut af med den store middag på en restaurant i landsbyen sidst på eftermiddagen – ligesom de lokale gør det i weekenden. Det er den perfekte aktive landsby- og naturudflugt.

The whitewashed village of Grazalema

Den hvide andalusiske landsby Grazalema

 

3 ideelle steder at bo i nærheden af Grazalema:

Fuerte Grazalema
Husk at I fandt den på Autentical! Book den på

Booking.com

La Mejorana
Husk at I fandt den på Autentical! Book den på

Booking.com

Boabdil Guesthouse (Ronda)
Husk at I fandt den på Autentical! Book den på

Booking.com

Flere unikke boliger