af Autentical-ekspert Michael Madsen

 

 

Cueva de Ardales ligger udenfor den lille hvide andalusiske landsby Ardales, ca. 50 km fra Malaga by.

Cueva de Ardales

Indgangen til grotten

Besøget i den forhistoriske grotte ved Ardales er en rigtig god oplevelse i bælgragendes mørke, en varm trøje og gode sko – her er nemlig ikke tilpasset trapper eller sat lys op til turisterne. Men det er kun for dem der kan forstå spansk – det er nødvendigt at kunne forstå guidens instruktioner.

Når man bevæger sig ned at de våde, usikre trappetrin – ned i mørket, blot med en lille lommelygte – så bevæger man sig også på en rejse i tiden. Guiden er helt utrolig god til at fortælle om hvordan de lokale i Ardales-området i urtiden malede spray-maling med sugerør og satte lamper op i grottens mange rum og gange.

Pre-historic spray-painted hand

Forhistorisk spray-malet hånd

Det er ikke mange hulemalerier vi ser på turen – faktisk kun 4-5 eksempler – men alligevel formår den usædvanligt engagerede guide at fastholde vores opmærksomhed med spændende anekdoter om hvordan de har fundet ud af at urfolket levede i området. Og så har han et helt særligt talent for at inddrage børnene på turen i hans fortællinger – vores søn var fuldstændigt solgt efter at være blevet taget under vingerne af guiden og inddraget på hele turen nede i grotten, der varer 2 timer.

Besøget kræver at man kan forstå spansk og skal reserveres på museet i Ardales. Alt i alt tager det 3 timer, inkl. besøg på museet og transport til grotten.

 

Her er de 3 flottest steder at indkvartere sig i nærheden af Ardales:

Hotel La Posada del Conde
Husk at I fandt den på Autentical! Book den på

Booking.com

La Garganta
Husk at I fandt den på Autentical! Book den på

Booking.com

Finca El Arpa

Book den her på

Autentical

Flere unikke boliger