af Autentical-ekspert Michael Madsen

 

 

Lidt som i det vilde vesten har El Rocio, lige ved Doñana-nationalparken i Huelva-provinsen, sand i gaderne i hele byen og pæle til fortøjning af heste foran alle huse. Det giver landsbyen en helt særlig stemning og er en special oplevelse.

Enjoy your meal at a restaurant in the sand

Spis på restaurant med fødderne i sand

Det er nu ikke kun sandet og hestene der gør byen speciel; Her bor nemlig heller ikke nogen! Det betyder dog ikke at byen er tom – tværtimod. El Rocio er en pilgrimsby, hvor katolikker fra hele Spanien valfarter til for at tilbede den berømte Jomfru Maria-figur i kirken. Så her er altid store grupper af pilgrimme, der er indkvarteret i de mange huse i byen – og altid en festlig stemning.

Horses in the streets of El Rocio

Heste i gaderne i El Rocio

Har man mulighed for at ramme det årlige “Romería” – den årlige pilgrimsfest – i sidste halvdel af maj eller begyndelsen af juni måned, så er her rigtigt mange pilgrimme – hele byen er proppet til bristepunktet – og den berømte Jomfru Maria-figur bæres rundt i gaderne. Der er meget spansk og meget festligt – og ikke særligt religiøst. Det er i hvert fald op til den enkelte at pleje sin religiøsitet på pilgrimsrejsen, f.eks. under besøget i kirken.

The central square of El Rocio with sand all over

Den centrale plads i El Rocio med sand overalt

El Rocio ligger lige opad vådområderne i Doñana-nationalparken, som er Spaniens største vådområde for fugle og andre dyr, herunder også den udrydningstruede iberiske los. Her er et fantakstisk fugleliv og direkte fra promenaden i El Rocio kan man kigge udover vådområderne og se bl.a. storke, svaner og flamingoer i deres naturlige leveområder.

Wetlands of Doñana seen from the promenade in El Rocio

Doñana-nationalparkens vådområder set fra promenaden i El Rocio

 

 

Her er de 3 spændende steder at indkvartere sig i nærheden af El Rocio:

Studio El Rocio
Husk at I fandt den på Autentical! Book den på

Booking.com

Palacio Doñana
Husk at I fandt den på Autentical! Book den på

Booking.com

El Cazadero Real
Husk at I fandt den på Autentical! Book den på

Booking.com