af Autentical-ekspert Michael Madsen

 

De små hvide andalusiske landsbyer er smukke og hyggelige – især hvis man finder frem til dem de andre ikke har fundet og undgår de mest kendte. Men der er én lille landsby der skiller sig særligt ud ved dens placering på kanten af klipperne og med en flot profil set nedefra: Zuheros er flere gang blevet kåret til en af Spaniens smukkeste landsbyer.

Beliggende i Cordoba-provinsen, lige ved naturparken “Sierras Subbéticas” og ved siden af de nedlagte jernbanestrækninger “Vias verdes” går landsbyen ellers ikke meget væsen af sig. Og når man går eller kører igennem byen er der ikke meget at se. Men set nede fra vejen nedenfor – eller endnu bedre; set fra den gamle jernbanestrækning “Via Verde” – har den en fantastisk profil og udgør et smukt eksempel på de andalusiske landsbyer.

Naturparken Sierras Subbeticas de Cordoba, som Zuheros grænser op til, er et stort stykke beskyttet natur med skønne ruter både at vandre og at køre igennem – samt med det flotte kapel “Ermita Virgen de la Sierra”, der er en lille ukendt skat man kan have helt for sig selv når man besøger det.

Lidt oppe ad bjerget bag Zuheros findes flagermusgrotten “Cueva de los muercelagos”, som er stedets eneste seværdighed og ukendt for de fleste udlændinge. Her skal man huske at bestille tid i forvejen – ellers vil der være lukket.

En af de beste måder at opleve Zuheros er på cykel. En af de gamle nedlagte jernebanestrækninger “Via Verde del Aceite”, som nu er lavet til cykelstier, går forbi lige nedenfor Zuheros og udgør det bedste sted at opleve den smukke landsby. “Vias verdes” er perfekte – både til cykelferie samt til en enkelt cykeltur på ferien. Der er masser af steder at overnatte langs jernbanelinjerne – og gode muligheder for at leje cykler.

Områder er mest af alt kendt for sin olivenolie. Især nabobyen Baena er velkendt for sin olivenolie – og hele området er fyldt med olivenmarker så langt øjet rækker. Prøv den friske, grønne og velduftende lokale olie på et stykke brød – dét er den ultimative tapa i Cordoba-området.

2 gode steder at bo i nærheden af Zuheros:

El Cortijillo (Luque/Zuheros).
Husk at I fandt den på Autentical! Book den på

Booking.com

Sierra de Araceli (Lucena).
Husk at I fandt den på Autentical! Book den påBooking.com